Szeptember-októberben szüreteljük. Értékesítését szeptember 20-tól március 20-ig végezzük.
Rendszeresen és igen bőven terem, elég korán termőre fordul, jól termékenyül. Gyümölcse nagy, széles körte alakú. Színe élénk szalmasárga, sokszor élénkpirossal mosott, héja érdes és közép nagy barna-pontozást visel. Húsa sárgásfehér, kemény. Íze zamatos, harmonikus, erősen birsszerű illattal. Az igazi ízek eléréséhez megfelelő utóérlelés szükséges, melyet zárt körülményke között, melyet az előírt páratartalommal és hőmérsékleten érünk el. Elég jól tárolható, kíméletes kézi szedéssel, hűtőházunkban tárolva akár nyolc hónapig is piacképes.
A Kieffer körte pálinkája egy igazi különlegesség. Hosszan tartó, markáns utóíze miatt sokan tartják a gyümölcsök „Cabernet Sauvignon”-jának.
Az utóbbi években, a hazai minőségi pálinka kultúra felfejlődésével a kiskunhalasi termelők — ahol gazdaságunk ugyancsak rendelkezik jelentős termőterülettel — bevetették ismert gyümölcsüket. A leírások szerint a halasi körtepálinka víztiszta, az érett ’Kieffer körte’ fajtára jellemző, fűszeres, intenzív illattal és zamattal. Alkoholtartalma legalább 40 V/V%25. Nem téveszthető össze más körtepárlattal. Alapanyaga a Kiskunhalason és környékén termett ‘Kieffer körte’ érett, romló hibától, idegen anyagtól mentes termése.
Új ültetésű növénykultúra, melynek termése magas C-vitamin tartalma miatt gyógyászati alapanyag.
Leginkább felvásárlóknak értékesítjük ezt a természetes színezék és gyógyszeripari alapanyagot.
Weppert Sándor gyümölcstermelő | |
Telefon: | 06 20 4935-969 |
E-mail: | Írjon nekünk! |
Cím: | 6230 Soltvadkert Kossuth L. u. 74. |
A budapesti nagybani piacon levő árusító helyünk: Gyümölcsszektor F-278 (3. gyümölcssor, bal 10. hely) |